Skip to main content

Ik ben Ursula, beter bekend als Zenobia, de krijger-koningin, geroemd om mijn integriteit en genade. Ik ben de pittigste van de Mooie Rotmeiden. Waar ik ook kom, ik val op. Daar zorg ik wel voor. Ik ben een positief gedreven doorzetter die tegenslagen met verve omzet in kansen. Zo bereik ik m’n doel.


Hoe ik aan mijn bijnaam kom?
In mijn professionele leven ben ik sinds kort partner bij een vooraanstaande Headhunter organisatie. Als een militair aanvoerder laat ik m’n team “commando’s” door de arbeidsmarkt marcheren om de juiste talenten te rekruteren voor onze opdrachtgevers.

Mijn bruisende schoonheid zet ik tactisch in, als een Zwarte Weduwe: ik verlam mijn nietsvermoedende corporate kopstukken met mijn zoete gif, verleidt hen om hun huidige werkgever te verlaten, waarna ik hen meesleur naar de volgende werkomgeving. Ik ben niet alleen een ‘scherpschutter’, maar ook ‘no-bullshit’, eerlijk en loyaal.

What the F**k! Ik wandelde nog nat van het douchen m’n slaapkamer in. Daar lag hij, één van mijn belangrijkste opdrachtgevers, in een niets verhullende pose op m’n bed. Een ‘uplifting’ schouwspel, dat zeker. Maar mijn kritische blik gleed toch vooral naar de feestelijk bubbelende Dom Pérignon ’55 die hij tussen zijn hete dijen had geklemd. Die is vast niet meer op temperatuur, dacht ik nog. De kurk ‘popte’ dof en een lage stem bracht een toast uit op onze ‘vruchtbare en almaar groeiende’ samenwerking. Mijn grip was stevig … en nog voordat hij een slok van het vloeibare goud had kunnen nemen…

Tussen zijn hese speech en de scherpe sirenes van het arrestantenbusje zaten exact 4 minuten.
Hoe het afliep? Deze ‘Dr. No’ verdween direct uit het cliëntenbestand en ik kreeg een partnership in de maatschap aangeboden, als beloning voor efficiënt en geruisloos crisismanagement.

Op alle mogelijke manieren stijlloos, deze man, mijmerde ik naderhand. ‘Alleen van een Dom Pérignon ’96 Rosé raak ik opgewonden. Slordig uitgevoerd idee. Wel je huiswerk doen in het vervolg.’

 

Vertel eens
Wat zijn jouw persoonlijke waarden? Wat zijn die in je professionele leven?