Skip to main content

Forbes magazine wilde een serie interviews met markante kopstukken. Nou ben ik, Nicole, iemand die opvalt als ondernemer in de wereld van Duurzaamheid & Welzijn. Met mijn geestdrift en gepassioneerde persoonlijkheid heb ik de formule gevonden om mijn eigen realiteit te creëren. Ik heb de juiste keuze gemaakt, maar het pad ernaartoe was hobbelig. We gaan een jaar terug in de tijd:

Ik draai gemiddeld 72-urige werkweken, vind er geen geestelijke en geen intellectuele bevrediging in, maar het spekt mijn bankrekening. Ik koop mijn vrijheid met impulsieve lifestyle-activiteiten die me voor een korte periode gelukkig maken. Viermaal per jaar pers ik een aantal uur in mijn schema om mijn kledingkast om te toveren à la NY Fashion Week. Hiervoor wordt een efficiënte privé catwalk georganiseerd, met vlot doorlopende modellen. Een student onderhoudt mijn warme contacten met mijn vrienden via Tiktok, e-mail en Instagram. Ik verzorg zelf mijn posts op Linkedin, want mijn zakelijke relaties gaan voor alles.

Mijn lichaam is strak, slank en meedogenloos dankzij de Xbox 360 Kinect. Werk ik thuis, dan verzorgt mijn traiteur een uitgebalanceerde lunch; alleen hij kent mijn smaak. Mijn penthouse blijft brandschoon en opgeruimd dankzij een legertje poetsdames en personal organizers. Ik heb mijn leven helemaal onder controle. Alles is perfect. Toch?

Twee dagen later krijg ik een wake-up call: Ik kom net terug van de Spoedeisende Hulp. Mijn oog stopt maar niet met knipperen… knipogen. Behoorlijk onhandig tijdens zakelijke meetings, want ik wil helemaal niet na het werk “nog wat met je drinken”. En het is ook geen geheime code voor een vijandelijke overname. Hoe dan ook: mijn collega’s en de bedrijfsarts denken dat ik een midlife crisis heb. Happy 38th birthday!

Maar wat is een crisis? Een van de definities in het Van Dale woordenboek stelt: ‘Gevaarlijke toestand’. Dus dit moet ik veranderen. Maar hoe pak ik dit aan?

Optie A: Rigoureus gooi ik mijn partner mijn leven uit, mijn gehele communicatiecentrum, mijn virtuele vrienden. Ik vertrek naar Italië om te leren koken van een Michelin ster-chef. Ik vouw me in India als yoga leerling in een krakeling. Ik rond deze sabbatical af als vrijwilliger aan de Noordzeekust, om met olie bedekte strandvogels schoon te boenen. Ik, de nieuwe ik! Een en al kalmte, balans, hart en ziel. Te gek voel ik me, ik, met mijn uitstraling van een jonge Godin. De ‘publieke opinie’ zal dat volledig onderschrijven en me op handen dragen. It’s all about me, remember!

OF

Optie B: Ik vind mezelf opnieuw uit als goodwill ambassador voor Duurzaamheid & Welzijn. Ik start een volledig nieuwe loopbaan en leef mijn lang gedroomde wens: op Harvard volg ik een Summer course Ethical Social Responsibility en kan nu eindelijk mijn duizenden contacten en bronnen in dienst stellen van de samenleving. Mijn relaties uit onder andere de media, technologie, wetenschap, politiek, journalistiek, de jetset en de zakenwereld steunen me financieel, met hun netwerk en advies. Ik geef mijn comateuze seksleven met mijn partner een krachtige liefdesinjectie. Al deze nieuwe ideeën, ervaringen en gevoelens begin ik te delen met de wereld om me heen. It’s all about me, supporting others!

Het is B. geworden. En zó zet je een Midlife Crisis om in een Midlife Opportunity!

Vertel eens
Je benadert je huidige leven vanaf een andere invalshoek óf Je ontwikkelt je nieuwe realiteit. Hoe zou dat er voor jou uitzien?